samedi 16 août 2014

Violențe și manipulări grosolane înainte de alegerile prezidențiale din România / Violences et manipulations grossières avant les élections présidentielles en Roumanie.

                                                                                  
       

            
Versiunea română
Primul ministru al României, domnul Victor Ponta și-a început campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din această toamnă, în data de 29 iulie 2014 la Craiova, exact în perioada când România era cuprinsă de inundații catastrofale care s-au soldat cu morți, răniți, mii de animale înnecate, case distruse, terenuri arabile acoperite de ape și recolte total compromise așa cum se poate vedea din video-clipurile bulversante de  mai jos :
                                              

                                                     
                                                      
Imaginile de mai sus sunt scoase parcă dintr-un film de groază în care natura se dezlănțuie cu furie asupra oamenilor și a tuturor bunurilor agonisite de aceștia poate într-o viață de om, parcă într-un ultim avertisment al naturii și al voinței divine asupra celor ce au votat aducerea la puterea a camarilei premierul Victor Ponta și asta, în timp ce acesta, cu indiferența și sarcasmul său caracteristic, își încheia cuvântarea de la Craiova cu două versuri dintr-o poezie scrisă de poetul român Ioan Nenițescu :  «Aicea eu să mor aș vrea  /  Aicea vreau eu să trăiesc».
Și ca să parafrazez aceste două versuri din poezia respectivă, domnul Ponta vrea să trăiască și să moară într-o țară bântuită de mizerie, de foamete, de lipsa  locurilor de muncă, unde sunt înregistrați peste două milioane de șomeri dintr-o populație activă de 10 milioane de oameni din care peste trei miloane trăiesc și muncesc în străinătate și care nu contribuie cu nimic la avuția țării, de urgii ale naturii, de corupție generalizată, de hoții și escrocherii care sunt acoperite cu bună știință de oamenii politici ai acestei țări de pe urma căror aceștia își trag averile imense făcute numai în câțiva ani.
Datorită acestei situații, este normal că oamenii simplii încep să urmeze exemplul conducătorilor lor și încep să fure pentru a supraviețui, dar din păcate, în situația când sunt prinși, sunt condamnați la mulți ani grei de pușcărie, în timp ce pentru infracțiuni mult mai grave cu consecințe economice enorme de milioane sau sute de milioane de euro, politicienii sunt condamnați la pedepse mult mai mici. In acest sens, dau ca exemplu, o femeie care a furat un buchet de flori pentru a le vinde deoarece nu avea ce să le dea de mâncare celor 5 copii ai săi, fapt pentru care a primit doi ani de închisoare cu executare, în timp ce fostul prim ministru Adrian Năstase pentru hoții și escrocherii de peste șapte milioane de euro, în dosarul «Trofeul calității»  a primit aceiași pedeapsă de doi ani, din care a executat numai 7 luni și ceea ce este și mai grav, a rămas și cu banii pe care i-a furat.
                                               
                                                 
In acest context, domnul Ponta și-a început campania electorală după ce cu puțin în urmă îl torpila pe domnul Crin Antonescu cu scopul vădit de a-i lua locul în cursa pentru alegerile prezindențiale. Ceea ce foarte multă lume știe despre domnul Ponta este faptul că acesta suferă de o labilitate psihică încă de când era copil și că această boală nefiind tratată s-a cronicizat ceea ce a condus la accesele sale de crize și minciuni așa cum rezultă și din articolul de mai jos :
In ultima perioadă, domnul Ponta și-a axat atacurile împotriva domnului Klaus Johannis, liderul PNL, pe de o parte, prin atacuri directe, iar pe de altă parte, prin intermediul postului de televiziune Antena 3 care la rândul lui se găsește într-o situație dificilă ca urmare a arestării și condamnării definitive la 10 ani de pușcărie a proprietarului acestui post de televiziune, infractorul Dan Voiculescu.
Pentru a înțelege mai bine relația dintre premierul Victor Ponta și Dan Voiculescu, să vedem cine este acesta din urmă și cum  a ajuns el în topul celor mai bogați afaceriști din România și în același timp, cum a intrat în politică pentru a face cât mai mulți bani negrii necinstiți.
 
 

Dan Voiculescu, s-a născut în București la data de 25 septembrie 1946 (acum are 68  ani), în cartierul de lângă Bariera Vergului, care era considerată atunci unul dintre cele mai periculoase arondismente, fiind populat în majoritate, pe de o parte de oameni săraci, iar pe de altă parte de hoți și escroci care se indeletniceau cu bursa neagră, prostituția și alte asemenea activități ilegale. Desigur că toate acestea și-au pus amprenta și asupra tânărului Voiculescu care, pentru a parveni în viață, s-a folosit din plin de tot ceea ce învățase de la anturajul său din Bariera Vergului.
După absolvirea Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice București, Dan Voiculescu este repartizat la întreprinderea Tehnoforest, de unde este apoi transferat la o întreprindere de comerț exterior nou formată – Vitrocim. În 1982, Dan Voiculescu renunță la locul de muncă de la stat și devine reprezentantul firmei cipriote Crescent Commercial & Camp ; Maritime Ltd. Cyprus în România. Firma Crescent avea relații privilegiate cu Securitatea lui Ceaușescu, în concret cu Întreprinderea de Comerț Exterior «Dunărea», condusă de colonelul de securitate Constantin Gavril.
In calitate de reprezentant al firmei Crescent, Dan Voiculescu a colaborat din plin cu Securitatea vremii care l-a recrutat în anul 1970, sub numele de cod «Mircea», când i s-a dat misiunea de a colecta informații despre cetățenii străini, activând ca translator de limbă germană pentru aceștia. În 1973, i s-ar fi dat numele de cod «Felix» și timp de doi ani a dat o serie de note informative despre cetățenii străini cu care a avut contact.
În 1975, Voiculescu a devenit membru al PCR, iar Securitatea l-a folosit în continuare ocazional, cum a fost cazul notei din 1977, care a fost importantă pentru CNSAS în vederea formulării acuzației de colaborator cu poliția politică a vremii. In afară de notele informative pe care le dădea la Securitate, Voiculescu și-a denunțat întreaga familie pentru a avea un suport mai bun în fața superiorilor săi din cadrul acestui eșalon de securitate.
 În anul 1991, Dan Voiculescu a fondat Partidul Umanist din Romania, care în 2005 și-a schimbat titulatura în cea de Partidul Conservator. A deținut președinția executivă a formațiunii între 1991 și 2005, partidul devenind un aliat al Partidului Social-Democrat în timpul guvernării lui Adrian Năstase cât și în prezent a lui Victor Ponta.
După 1990 a înființat grupul «Holding Grivco». care avea la început ca principală activitate comerțul exterior. A urmat implicarea în media și lansarea  ziarului «Jurnalul Național» și prima televiziune comercială din România, Antena 1. În timp, activitățile grupului s-au concentrat pe comerțul exterior cu materiale industriale, comerțul enegetic, agricultură și mass-media, dând naștere holdingului GRIVCO, structurat în prezent pe 3 divizii: comerț, media, industrie & servicii. Cea mai cunoscută companie a grupului Grivco este Intact Media Group, care cuprinde televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia TV, Antena International și GSP TV, radiourile Romantic FM și Radio ZU, publicațiile Jurnalul Național.
La sfârșitul anului 2008, Dan Voiculescu a fost trimis în judecată de Direcția Națională Anticorupție fiind acuzat de utilizarea în 2003 a influenței sale, în calitate de lider al unui partid aflat la guvernare, pentru achiziționarea de către Grivco a pachetului majoritar de acțiuni al Institutului de Cercetări Alimentare. Dosarul a fost trimis la Înalta Curte de Casație și Justiție, având în vedere calitatea lui Voiculescu de membru al parlamentului. Judecarea procesului a fost amânată până în noiembrie 2010 de șapte ori. În decembrie 2010, Dan Voiculescu a fost audiat, acesta susținând că dosarul ar fi o comandă politică a lui Traian Băsescu.
Au urmat șase noi amânări, după care procesul a fost mutat, în urma demisiei lui Voiculescu din Parlament, de la Înalta Curte de Casație și Justiție la Tribunalul București. În data de 26 septembrie 2013 a fost condamnat de Tribunalul București la 5 ani de închisoare pentru infracțiunea de spălare de bani. Împotriva sentinței au formulat apeluri atât DNA, cât și Voiculescu și alți coinculpați, apeluri care au fost dezbătute la Curtea de Apel București în 4 și 5 august 2014. În data de 8 august 2014 Curtea de Apel București a admis apelul DNA în ceea ce-l privește pe Dan Voiculescu, a schimbat încadrarea juridică a faptelor reținute în seama sa, și i-a majorat pedeapsa la 10 ani de închisoare. Iată un video clip care explică istoria politică a lui Dan Voiculescu :
                                                 
Ca urmare a acestei situațìi, nu de mult s-a descoperit de către o serie de ziariști independenți, printre care și jurnalistul Stelian Negrea, fost angajat la Antena 3, că Voiculescu imediat după revoluție, și-a însușit o sumă importantă de bani (câteva milioane de dolari) din contul intreprinderii de comerț exterior «Dunărea» dirijată de Securitatea lui Ceaușescu, unde funcțìona ca director, prin intermediul căreia a putut să pună bazele averii sale și să achiziționeze actualele teritorii și spații ale  posturilor de televiziune Antena 1, Antena 2 și Antena 3 precum și alte afaceri colaterale achizitionate la preturi derizorii, așa cum rezultă din clipul de mai jos precum si din paginile ziarului «Puterea» :
                                                 
In asemenea condițìi, influența lui Voiculescu atât în afaceri cât și în politică a căpătat un rol deosebit de important, astfel că, în prezent, acesta deține un imperiu de peste două miliarde și jumătate de euro făcut, bineînțeles pe căi necinstite și care în marea lui majoritate a fost transferat pe numele celor două fiice ale sale precum și a soției lui, pentru a nu putea fi atacat în justiție.
Victor Ponta, în ultima perioadă, a găsit în Dan Voiculescu un aliat, în sensul că acesta din urmă, dupa proces, i-a cerut lui Ponta să-l scoată din închisoare în situația dacă el va ajunge președintele României, în schimbul căreia, postul său de televiziune Antena 3 îi va face propagandă de susținere la alegerile prezidențiale din toamna acestui an.
Odata trocul încheiat, televiziunea Antena 3 a început o campanie de denigrare de mari proporții, pe de o parte, împotriva candidatului  opoziției, domnul Klaus Johannis președintele PNL, iar pe de altă parte, împotriva vechiului dușman a lui Voiculescu, actualul președinte al României, domnul Traian Băsescu și în același timp, duce o campanie de susținere agresivă a premierului Victor Ponta privind candidatura sa la președenția României, care este diametral opusă față de poziția Antenei 3 înainte de trocul dintre Ponta și Voiculescu.
Trebuie menționat faptul că Antena 3 a reușit să-și alăture, de-a-lungul timpului, o anumită categorie de telespectatori provenită în majoritate din rândul oamenilor vârstnici.  Antena 3  a îmbinat prezentarea știrilor, în majoritate de manipulare, cu oferirea de spectacole susținute de o serie de personalități artistice sau științifice. Prin participarea acestora, s-a atins o coardă sensibilă, dar mai ales vulnerabilă, a acestei categorii de telespectatori care, pe de o parte, i-au făcut să vibreze la prezentarea unor emisiuni ce aveau ca scop dezvoltarea unui sentiment de melancolie a anilor tinereții lor, iar pe de altă parte, au dezvoltat în subconștientul acestora, în contrabalans, sentimentul de nemulțumire față de politicienii actuali. Ca un afront adus acestora, ei (telespectatorii) s-au alăturat astfel tuturor acțiunilor făcute de Antena 3, chiar dacă ele aveau un caracter de manipulare.
Creierul acestor manipulări a fost patronul Antenei 3, actualul deținut de drept comun pentru o perioadă de 10 ani, Dan Voiculescu care și-a format o echipă alcătuită în majoritate din tineri jurnaliști cărora le-a acordat salarii substanțiale și alte beneficii în schimbul cărora aceștia au acționat întotdeauna la ordin. In  fruntea acestei echipe, Voiculescu a numit la data de 14 mai 2010, ca director general al postului Antena 3, pe Mihai Gâdea, un fost pastor adventist care și-a părăsit această vocație deoarece, pe de o parte, nu-i aducea niciun venit corespunzător pretențiilor sale, iar pe de altă parte, nu avea un auditoriu care să-i satisfacă dorințele.
La rândul său, pastorul Gâdea care conduce acum emisiunea «Sinteza zilei» și-a alcătuit o echipă formată din tineri colaboratori printre care amintesc pe Mircea Badea, realizatorul emisiunii «In gura presei», Carmen Avran, realizatoarea emisiunii «In premieră», Dana Grecu și Radu Tudor realizatorii emisiunii «La ordinea zilei» precum și alți realizatori și jurnaliști care prin emisiunile lor au inoculat, în timp, ideile varamului Voiculescu, exact pe principiul sectelor religioase în care adepții acestora execută promt și la comandă, ordinele conducătorului lor spiritual.
Nu de mult timp, ziarul «Gândul» a organizat în paginile sale un sondal de largă audiență intitulat «Demite-i din spațiul public» prin care se cerea părerea cetățenilor români asupra unor personalități publice, la care a participat un număr impresionant de repondenți. Conform rezultatelor acestui sondaj, pe primele locuri se situează, ca fiind neagreați de populație următorii indivizi : pe locul întâi, Mircea Badea de la Antena 3 pentru expresiile injurioase aduse publicului și a atitudinii sale de om certat cu bunul simț, pe locul doi, Victor Ponta, actualul prim-ministru, pentru minciunile și manipulările făcute de guvernul său constituit pe bază de relații de familie și de prietenii, iar pe locul trei apare Traian Băsescu pentru tăierea salariilor tuturor bugetarilor și a pensiilor în anul 2010. Urmează apoi Dan Voiculescu, Mihai Gâdea și mulți alții care de asemeni nu sunt pe placul oamenilor pentru acțiunile lor neprincipiale și de manipulare, așa cum reiese din paginile ziarului respectiv :
In urma arestării și întemnițării lui Dan Voiculescu, Antena 3 a dezlănțuit o campanie de manipulare de mare anvergură împotriva justiției care l-a condamnat pe șeful ei la o pedeapsă de 10 ani de pușcărie și la confiscarea averii acestuia, inclusiv sediul Antenei 3. Pe de altă parte s-au făcut atacuri directe la președintele Băsescu care, conform opiniei lui Voiculescu, acesta ar fi influiențat justiția pentru a-l condamna pentru escrocheriile pe care le-a făcut în dosarul Institutului de Cercetări Alimentare în care s-a înregistrat un prejudiciu de peste 60 milioane de euro. Iată ce spun o serie de publicații despre acest caz :
Pentru a apăra onoarea lui Voiculescu cât și a sa în fața opiniei publice, Antena 3 a organizat un protest neautorizat sub o așa zisă «plimbare» în jurul Palatului Prezidențial de la Cotroceni îndreptat împotriva președintelui Traian Băsescu, care ar fi pus la cale  procesul împotriva lui Voiculescu. La protest au participat obișnuiții telespectatori ai Antenei 3 cât și o serie de indivizi cu rol de agitatori aduși cu autobuzele din ordinul lui Victor Ponta care sconta pe o manipulare a opiniei publice pentru a obține voturi suplimentare la alegerile prezidențiale din toamnă. Ca urmare a acestor manipulări, au avut loc incidente regizate și soldate în final cu loviri fizice și adresarea de injurii îndreptate împotriva ziariștilor prezenți la fața locului apaținând televiziunilor care au criticat politica dusă de premierul Ponta, ca de exemplu televiziunea B1 și Realitatea TV, așa cum rezultă din clipul de mai jos :
                                                  
                                                  
De menționat este și faptul că jandarmeria, la ordinul lui Ponta, nu și-a făcut apariția și nici nu a luat vreo măsură imediată pentru a stopa violențele stradale, punînd astfel în pericol chiar viața oamenilor și asta în contextul creerii de situații gândite pentru manipularea populației. Iată ce a răspuns primul ministru Victor Ponta la întrebările ziariștilor legate de violențele ce au avut loc la protestul organizat de Antena 3 :
                                                 
 Pe de altă parte, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) condus de doamna Laura Corina Georgescu numită la propunerea expresă a premierului Victor Ponta în funcția de președintă a Consiliului, nu a luat nicio măsură împotriva Antenei 3 sub pretextul că servoarele instituției care monitorizează emisiunile de televiziune nu au funcționat datorită întreruperii curentului electric în ziua manifestațiilor organizare de Antena 3 și asta numai la instituția în cauză ; restul localurilor aflate în perimetrul respectiv au avut în permanență curent electric, ceea ce pune un mare semn de întrebare asupra veridicității explicațiilor date cu scopul de a proteja Antena 3 pentru a nu amendată, tot din ordinul lui Victor Ponta.

Mai mult chiar, pastorul Gâdea are acum și pretenții de a fi ales președintele României, în care sens a tipărit formulare pentru strângerea de semnături în favoarea sa pe care le-a și distribut cu ocazia protestului neautorizat de la Cotroceni.
 
 
                                              
Concluzia care se desprinde din toate aceste evenimente este aceea că România a ajuns pe mâna unor indivizi care manipulează populația după bunul lor plac cu scopul vădit de a controla tot ce mișcă în țară. Nu știu cât vor mai dura aceste mizerii împotriva căror nimeni, atât din interior cât și din exteriorul țării, nu ia nicio măsură pentru a restabili adevărata democrație, atât de necesară României.
                                                 

Version française
Le Premier ministre de la Roumanie, M. Victor Ponta a commencé sa campagne pour les élections présidentielles de l'automne, le 29 juillet 2014 à Craiova, exactement quand la Roumanie a été couverte par des inondations catastrophiques qui ont entraîné des morts, des blessés, des milliers d'animaux noyés, des maisons détruites, des terres arables couvertes par l'eau et des cultures totalement détruits comme on peut le voir à partir des étonnantes vidéos ci-dessous :     
                                                   

                                                   
                                                     
Les images ci-dessus sont prises comme dans un film d'horreur où la nature se déchaîne avec fureur sur les personnes et sur tous leurs biens qu'ils auraient acquis dans une vie entière, comme dans un dernier avertissement de la nature et de la volonté divine sur ceux qui ont voté pour apporter au pouvoir le premier ministre Victor Ponta et, tandis que lui, avec son indifférence caractéristique et son sarcasme, il terminait son discours avec deux lignes, d'un poème écrit par le poète roumain Ioan Nenitescu : «Ici je voudrais mourir, / Ici, je voudrais vivre ».
Et pour paraphraser ces deux vers de cette poésie, M. Ponta veut vivre et mourir dans un pays hanté par la pauvreté, la famine, le manque d'emplois, où plus de trois millions de chômeurs sont inscrits pour chercher un emploi dans une population active de 10 millions d’habitants dont plus de trois millions de personnes vivent et travaillent à l'étranger et ils ne contribuent avec rien à la richesse du pays, des fléaux de la nature, de la corruption généralisée, des voleurs et des escroqueries qui sont couvertes sciemment par les politiciens de ce pays d'où ils tirent leur fortune faite en quelques années seulement.
En raison de cette situation, il est normal que les gens ordinaires commencent à suivre leurs dirigeants et commencent à voler pour survivre, mais malheureusement, s'ils sont pris, ils sont condamnés à des gros années de prison, alors que pour les infractions les plus graves avec d'énormes conséquences économiques pour des millions ou des centaines de millions d'euros, les politiciens sont condamnés à beaucoup moins. À cet égard, je donne l'exemple d'une femme qui a volé un bouquet de fleurs pour le vendre parce qu'il n'avait pas de nourriture à  donner à ses cinq enfants, pour lequel elle a reçu deux ans de prison avec exécution, pendant que l'ancien Premier ministre Adrian Nastase pour des vols et des escroqueries de plus de sept millions d’euros dans le dossier "Trophée de la qualité" a reçu la même peine de deux ans que la femme en question.
                                               
                                                     
Dans ce contexte, M. Ponta a commencé la campagne électorale peu de temps avant quand il torpillait M. Crin Antonescu dans le but évident de prendre sa place dans la course pour les élections présidentielles. Ce que beaucoup de gens savent au sujet de M. Ponta, c'est qu'il souffre d'instabilité mentale, depuis qu'il était enfant et que la maladie a été non traitée et maintenant elle est devenue chronique ce qu’on a  conduit à des crises telles  qu’on peut lire dans l'article suivant :
Au cours de la dernière période, M. Ponta a fait des attaques ciblées contre M. Klaus Johannis, le chef du Parti libéral, d'une part, par des attaques directes, d'autre part, par le biais de la chaîne de télévision Antena 3, qui à son tour se trouve dans une situation difficile en raison de l'arrestation et la condamnation définitive à 10 ans de prison de son propriétaire, Dan Voiculescu.
Pour mieux comprendre la relation entre le Premier ministre Victor Ponta et Dan Voiculescu, il faut que nous voyons, qui est ce derrière et comment il est arrivé parmi les hommes d'affaires les plus riches de la Roumanie et comment il  est entré en politique pour faire autant d'argent.
Dan Voiculescu, est né à Bucarest le 25 septembre 1946 (il a maintenant 68 ans), dans le quartier proche de la barrière de «Vergu», qui était considéré comme l'un des quartiers les plus dangereux étant peuplé principalement d’une part des personnes pauvres et d’autre part par des voleurs et d'escrocs qui s’occupaient avec le marché noir, la prostitution et d'autres activités illégales. Bien sûr, tous ceux-la ont  marqué le jeune Voiculescu qui, pour parvenir dans la vie, il a utilisé le plus de tout ce qu'il avait appris de son entourage de la barrière de «Vergu».
Après avoir été diplômé de la Faculté de Commerce Extérieur de l'Académie d'Études Économiques, Dan Voiculescu a été distribué à l’entreprise «Tehnoforest», d’où il est ensuite transféré à une entreprise de commerce extérieur nouvellement formé «Vitrocim». En 1982, Dan Voiculescu a renoncé à travailler à l'État et il est devenu le représentant de la Société du Crescent-Commercial & Maritime Ltd de Chypre en Roumanie. L’entreprise «Crescent» avait des relations avec la Securitate de Ceausescu, en particulier avec l’entreprise de commerce extérieur «Le Danube», dirigé par le colonel de sécurité Gabriel Constantin.
En tant que représentant de l’entreprise «Crescent», Voiculescu a coopéré pleinement avec la Sécurité qui l’a recruté en 1970 sous le nom de code «Mircea», quand il a reçu la mission de collecter des informations sur les ressortissants étrangers, travaillant comme traducteur de langue allemande pour eux. En 1973, on lui a donné le nom de code «Felix» et pendant deux ans il  a donné une série de notes sur les ressortissants étrangers qui ont été en contact avec lui.
En 1975, Voiculescu est devenu membre du parti communiste PCR et la sécurité a continué à l’utiliser de temps en temps, comme c’est le cas de la note de 1977 qui a été importante pour CNSSA qui a formulé des accusations contre lui en tant que collaborateur avec la police politique de l'époque. En plus de notes d'informations qu’il a données à la Sécurité, Voiculescu a dénoncé toute sa famille pour avoir un meilleur soutien à ses supérieurs dans son échelon de sécurité.
En 1991, Dan Voiculescu a fondé le Parti Humaniste de Roumanie, qui en 2005 a changé le nom pour le Parti Conservateur. Il a tenu la présidence exécutive du parti entre 1991 et 2005, le parti est devenu après un allié du Parti social-démocrate pendant le gouvernement de Adrian Nastase et de Victor Ponta.
Après 1990, il fonde le groupe «Holding Grivco» qui d'abord, avait comme activité le commerce extérieur. Après a suivi l’implication dans les médias et le lancement du journal "National Journal" et la première télévision commerciale en Roumanie, «Antenne 1». Au fil du temps, les activités du groupe se sont axées sur le commerce extérieur avec des matériaux industriels, le commerce  de l'énergie, de l'agriculture et des médias, ce qui a  créé le holding GRIVCO, actuellement divisé en trois divisions : commerce, environnement, industrie et services. La plus connue compagnie du groupe «Grivco» est «Intact Media Group», qui comprend les télévisions Antenne 1, Antenne 2, Antenne 3, Euphorie TV, Antenne International et GSP TV, les  radios FM et Radio ZU Romantique, ainsi que les publications du Journal National.
À la fin de 2008, Dan Voiculescu a été inculpé par DNA en étant accusé d'utiliser son influence en 2003, en tant que leader du parti au pouvoir, sur l'acquisition par Grivco du paquet majoritaire de participations de l’Institut de Recherche Alimentaires. Le dossier a été transmis à la Haute Cour de Cassation et de Justice, compte tenu de la qualité de Voiculescu comme membre du Parlement. Le procès a été reporté en novembre 2010 de sept fois. En décembre 2010, Dan Voiculescu a été entendu par le Tribunal et il a affirmé que son dossier est  un ordre politique de Traian Basescu.
On a suivi six délais de retardement, après quoi le procès a été déplacé, suite à la démission de Voiculescu du Parlement, de la Haute Cour de Cassation et de Justice, à la Cour de Bucarest. Le 26 septembre 2013, le Tribunal de Bucarest l’a condamné à cinq ans d'emprisonnement pour l'infraction de blanchiment d'argent. Contre la sentence ont formulé recours, à la fois, le DNA et Voiculescu et d'autres défendeurs, appels qui ont été discutés à la Cour d'Appel le 4 et 5 août 2014.  Le 8 août 2014, la Cour d'Appel a accueilli l'appel fait par DNA et en ce qui concerne  Dan Voiculescu, elle a changé la qualification juridique des faits retenues sur son nom et a porté une majoration de la peine à 10 ans de prison. Voici une vidéo qui explique l'histoire politique de Dan Voiculescu :                                
                                                  
En raison de cette situation, pas depuis longtemps on a découvert, par un certain nombre de journalistes indépendants, dont le journaliste Stelian Negrea, qui a travaillé avant pour l’Antenne 3, que Voiculescu immédiatement après la révolution, a volé une somme importante d'argent (plusieurs millions dollars)  de l'Entreprise de commerce extérieur «Le Danube» dirigée par la Securitate de Ceausescu où il était directeur général d'administration et ainsi il a eu la possibilité de créer les bases de sa grande fortune et en même  temps il a  acheté les actuels territoires et les espaces des actuelles postes de télévision Antenne 1, Antenne 2 et Antenne 3 et d'autres affaires collatérales, comme est indiqué dans le journal  «La Pouvoir» :
                                                
Dans de telles circonstances, l'influence de Voiculescu, à la fois dans les affaires et dans la vie politique, a acquis un rôle très important, de sorte que maintenant il a un empire de plus de deux milliards et demi d'euros réalisé par malhonnêteté et sa grande majorité a été transférée aux noms de ses deux filles et de sa femme, pour ne pas être attaqué en justice.
Dernièrement, Victor Ponta a trouvé un allié dans Dan Voiculescu, ce qui signifie que ce dernier (Voiculescu) a demandé à Ponta de le sortir de prison s'il va devenir le Président de la Roumanie, en échange de quoi, sa chaîne de télévision Antenne 3 va faire de la propagande pour le soutenir aux élections présidentielles de cet automne.
Une fois le troc terminé, l’Antenne 3 TV a commencé une campagne de dénigrement de grandes proportions, d'une part, contre le candidat de l'opposition, M. Klaus Johannis , le président de PNL et d'autre part, contre le vieil ennemi de Voiculescu, l'actuel Président de la Roumanie, M. Traian Basescu, tout en soutenant la campagne agressive du Premier ministre Victor Ponta sur sa candidature à la présidence de la Roumanie, position diamétralement opposée par l’Antenne 3, avant le troc entre Ponta et Voiculescu.
Il est à noter que Antenne 3 a réussi à rejoindre, à travers le temps, une certaine catégorie de spectateurs venant principalement de chez les personnes âgées par le fait, qu’elle a combiné la présentation des nouvelles de manipulation en offrant, à la fois, des spectacles soutenus par un certain nombre de personnalités artistiques ou scientifiques qui, par leur participation, ont touché une corde sensible particulièrement vulnérables à cette catégorie de téléspectateurs et qui, d'une part, les a fait vibrer lors de la présentation de programmes qui visent à développer un sentiment de mélancolie des années de leur jeunesse et, d'autre part, ont développé dans leur subconscient, en contrepoint, un sentiment d'insatisfaction contre les politiciens actuels qui, à leur tour, comme un affront porté contre ceux-ci, ils se sont reliés à toutes les actions faits par Antenne 3, même si elles avaient un caractère de manipulation.
Le cerveau de ces manipulations était le propriétaire de l’Antenne 3, en fait le détenu de droit commun pour une période de 10 ans, Dan Voiculescu, qui a formé une équipe composée principalement de jeunes journalistes payés avec des salaires substantiels et d'autres avantages, en échange de quoi, ils ont toujours agi par l'ordre de Voiculescu. La tête de cette équipe, Voiculescu a nommé, le 14 mai 2010, comme directeur général de la station Antenne 3, Mihai Gadea, un ancien pasteur adventiste qui a quitté sa vocation parce que, d'une part, elle (la vocation) n'apporte aucun revenu adéquat de ses prétentions et, d'autre part, il n'a jamais eu un public pour satisfaire ses désirs.
À son tour, le pasteur Gadea qui dirige maintenant l’émission «La synthèse de la journée» a réuni une équipe de jeunes employés dont Mircea Badea, le réalisateur de l'émission «Dans la gueule de la presse», Carmen Avran, la réalisatrice de l’émission «En première», Dana Grecu et Radu Tudor, les réalisateurs de l’émission «À l'ordre du jour» et d'autres réalisateurs et journalistes qui, à travers leurs programmes, ont inoculés, pendant le temps, les idées de Voiculescu, juste sur le principe des sectes religieuses, dans lesquelles leurs adeptes exécutent à la commande les ordres de leur chef spirituel.
Pas depuis longtemps, le journal «La Pensée» a organisé dans ses pages une enquête pour le large public intitulé «Rejetez-les de l'espace public», en demandant l'opinion des citoyens roumains sur certaines personnalités publiques, à qui ont participé un nombre impressionnant de répondants. Selon les résultats de cette enquête, les premières places sont occupées, d'abord, par Mircea Badea de l'Antenne 3, pour ses discours de haine adressés au public et pour sa mauvaise attitude à l'égard des citoyens, le deuxième, Victor Ponta, l'actuel Premier ministre, pour les mensonges et les manipulations faits par son gouvernement établi sur une base de relations familiales et d'amitiés et, le troisième, Traian Basescu, pour couper tous les salaires et les pensions du secteur public en 2010. Après ceux-ci, suivent Dan Voiculescu, Mihai Gadea et, bien d'autres qui ne sont pas aimés des gens pour leurs actions sans scrupules et de manipulations, comme ils sont indiqués dans le journal respectif :
Suite à l'arrestation et à l'emprisonnement de Dan Voiculescu, Antenne 3 a lancé une campagne de manipulation à grande échelle contre les juges qui l'ont condamné à une peine de 10 ans de prison et la confiscation de ses biens, y compris le siège de l'Antenne 3. D'autre part, Antenne 3 a fait des attaques directes contre le président Traian Basescu, qui, après l'avis de Voiculescu, il aurait influencé la justice pour le condamner sur les escroqueries que l'Institut de recherche sur les aliments ont les a fait, ce qui a eu une perte financière de plus de 60 millions euro. Voici ce qu'on dit un certain nombre de publications sur cette affaire :
Pour défendre l'honneur de Voiculescu devant le public ainsi que la sienne, Antenne 3 a organisé une manifestation non autorisée dans un soi-disant «promenade», autour du Palais Présidentiel de Cotroceni, dirigée contre le président Traian Basescu, qui aurait comploté contre Voiculescu. À la manifestation ont participé un certain nombre des téléspectateurs habitués de l'Antenne 3 et un certain nombre d'individus agissant comme des agitateurs qui ont été transportés par autobus à l'ordre de Victor Ponta qui comptait à faire une manipulation sur opinion publique pour obtenir plus de votes à l'élection présidentielle à l'automne. Après ces manipulations, des incidents ont eu lieu qui ont finalement abouti avec des coups physiques et des injures contre les journalistes restés sur le terrain en appartenant aux télévisions qui ont critiqué la politique menée par le Premier ministre Ponta, tels que la télévision «B1» et la «La Réalité TV», ainsi qu'ils ressortent des vidéos ci-dessous : 
                                                    
                                                     
À mentionner est le fait que la gendarmerie, à l'ordre de Ponta, n'a pas comparu sur le terrain et n’a pas pris des mesures immédiates pour freiner la violence des rues, mettant ainsi en danger la vie des gens et ça même dans le contexte de la création d'une situation conçue pour manipuler la population. Voilà ce que le Premier ministre Victor Ponta a déclaré aux questions des journalistes liées à la violence qui a eu lieu lors de la manifestation organisée par Antenne 3 :
                                                  
D'autre part, le Conseil National de l'Audiovisuel (CNA), dirigée par Mme Laura Corina Georgescu, nommée à la proposition du Premier ministre Victor Ponta, n'a pas pris des mesures contre Antenne 3, sous le prétexte que les appareils de l’institution qui surveille les émissions TV ne fonctionnaient pas en raison d’une panne de courant dans la journée de l'organisation des manifestations par Antenne 3 en étant la seule l'institution concernée ; le reste des locaux situés dans la même zone avait de l'électricité en continu, ce qui met un gros point d'interrogation sur la véracité des explications données dans le but de protéger l’Antenne 3 pour ne pas être amendé et cela, aussi sur les ordres de Victor Ponta.

En outre, le pasteur Gadea a maintenant la prétention d'être élu président de la Roumanie et dans ce sens-là il a imprimé des formulaires pour la collecte de signatures en sa faveur, qui ont été distribués aux protestataires à Cotroceni.
 
 
                                                 
La conclusion qui émerge de tous ces événements, est que la Roumanie est entrée dans les mains des certains voleurs qui manipulent les gens à volonté pour bien contrôler tout ce qui bouge dans le pays. Je ne sais pas combien de temps ça va durer ces misères contre lesquelles, personne, tant à l'intérieur qu'à l'extérieur du pays, ne prend pas de mesures pour rétablir la vraie démocratie, si nécessaire en Roumanie.
                                                                                                                                                       

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire