samedi 27 août 2016

UN TITLU CARE MERITĂ TOATĂ ATENȚIA : FLORIAN COLDEA, CÂINELE DE PAZĂ AL DEMOCRAȚIEI ROMÂNEȘTI / UN TITRE QUI MERITE TOUTE ATTENTION : FLORIAN COLDEA, LE CHIEN DE GARDE DE LA DÉMOCRATIE ROUMAINE

                                                                         Versiunea română

Motto-ul unui psihopat : « Marele vis al oamenilor buni sunt oamenii răi ! »

Am căutat pe Internet un titlu și mai ales informații despre cel mai discutat și mai detestat securist pe care România îl are în prezent și a cărei existență a creat conflicte la toate nivelele politice, juridice, educaționale, militare, securitate națională, instituționale și mai ales personale : generalul cu trei stele, Florian Coldea, ridicat la acest rang de către fostul președinte Traian Băsescu care a căutat și l-a sprijinit să-i devină un apropiat dar care, atunci când îi era lumea mai dragă, acesta l-a trădat fără nicio remușcare, așa cum a trădat pe toți cei care au dorit să facă din el, fie un prieten, fie un colaborator.

Am citit zeci de comentarii și luări de poziție din partea a multor oameni care l-au cunoscut personal, cât și din partea celor care au avut de suferit din cauza lui. Concluzia generală, a tuturor, a fost aceeași : omul acesta este un psihotat bolnav de demență, lipsit de control personal al cărui diagnostic a fost confirmat și adâncit de reputatul medic ieșean Răzvan Constantinescu care l-a diagnosticat că suferă de o afecțiune extrem de gravă și de rară, numită sindromul «Coreea Huntington», o boală ereditară care cauzează degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier.


                                                                         

Nu numai oamenii din exteriorul vieții lui Coldea au avut cuvinte de dezgust și repulsie la adresa lui, dar până și părinții acestuia care, după cât se pare, sunt oameni simpli și cu mult bun simț, oameni ce au răspuns cu toată sinceritatea la un interviu luat de jurnalistul Ovidiu Ohanesian, exprimându-și nemultumirea pentru că unicul lor fiu a urmat «cel mai prost liceu din Arad» și pentru că a plecat să învețe și să lucreze la București, unde «a călcat în scuipat de mitici».

În contextul acestor informații și mai ales a celor care îl definesc ca persoană pe Florian Coldea, acest om, cu toate defectele lumești de care suferă de la naștere și într-un climat propice dezvoltării unei societăți actuale care urmărește de fapt distrugerea fizică și morală a oamenilor, acest personaj malefic a creeat cadrul unui sistem paranoic în care oamenii devin animale înrăite iar animalele devin clone ale acestora.

În ciuda notorietății sale malefice pe care și-a căpătat-o de-a-lungul timpului, Coldea, în fața lumii, pare un om fermecător, deschis și normal, fiind capabil să exercite asupra celorlalți o formă superficială de seducție, de credibilitate și pare a fi inteligent. De altfel, acesta este principalul său atu pentru a seduce, sub masca sănătății, pe toți cei care intră în contact cu el și asta, cu scopul de a-i atrage pentru a-i controla.

În realitate el este o persoană incomodă, retrasă și bizară. Panichează atunci când este atacat și printre multe altele îi lipsește cu desăvârșire manifestările psihonevrotice. Nu numai că este opusul anti-eroilor comici ai lui Woody Allen, dar rămâne calm și cu sânge rece chiar și în situațiile în care răspunsul normal ar fi să-i declanșeze o stare de stress sau de panică.

Deși câteodată se avântă în manifestări histrionice de emoție, el o face doar cu scopul de a câștiga simpatia. Altminteri, rămâne imperturbabili în situații de criză, inclusiv în cazul unui eventual conflict sau al unei despărțiri de o persoană importantă, deși, pentru el, nu prea există vreun om care să fie într-adevăr important.

El este genul de individ care își stabilește scopuri pe termen scurt. Spune orice îi trece prin cap pentru a obține ce vrea într-un anumit moment. Mintea lui funcționează ca un fel de GPS care stabilește mereu noi destinații. Oricare ar fi direcția, el se schimbă imediat când i se pare că ceva sau cineva reprezintă, într-un anumit moment, o oportunitate, un drum mai interesant de urmat. Și asta nu se întâmplă doar pentru că el este superficial din punct de vedere emoțional, dar și pentru că este invidios, lacom și dornic de putere.

Își dorește tot ceea ce au alții și vrea cu orice preț relații de succes fără a oferi însă dragoste, onestitate și fidelitate. Pentru a-și consolida sentimentul de superioritate, după o perioadă numită de ispitire și de seducție, își pune la pământ partenerii (și pe toți ceilalți) și le cultivă slăbiciunile iar pentru a putea duce la capăt această îndeletnicire fără a munci prea mult, el îi seduce, îi intimidează și îi manipulează pe cei din jur, colegi de serviciu,  prieteni și chiar femei care au existat sau există în viața lui așa cum s-a comportat și cu fidela lui prietenă Laura Kovesi.

Pentru a se îmbogăţi nu se dă înapoi de la a comite fraude, furturi directe sau prin intermediari și nu numai.

Pe această latură, Coldea a strâns într-un interval destul de scurt o avere imensă care se cifrează la peste 100 de miloane de euro și asta din manipularea unor afaceri care își au rădăcinile în acțiuni de genul salvării jurnaliștilor din Irak de pe urma cărora s-a ales cu milioane de euro sau, în calitate de deținător al tuturor secretelor de stat și mai ales strict confidențiale asupra unor înalți reprezentanți ai clasei politice, a unor demnitari de stat și în general a tuturor celor care fură pe ruptelea din România, el amenințându-i cu destăinuirea secretelor lor ascunse chiar sub plapuma din alcovul lor și obligându-i astfel să plătească taxa de așa zisă protecție.

Cu toate că a trecut prin filtrul critic și acuzator al presei centrale și de scandal din România, a tuturor posturilor de televiziune, a comentariilor de pe rețelele de socializare sau de pe bloguri personale. Florian Colde a căzut tot timpul în piciare, exact ca Hopa-Mitică. Chiar fostul președinte Băsescu a încercat să-l destituie însă fără succes deoarece, a dat să se înțeleagă că Florian Coldea beneficiază de suport extern fiind sub protecția unor persoane influente care-i oferă imunitate în schimbul devoalării unor secrete de stat.

Conform declarațiilor făcute de senatorul Valer Marian în ședința din 23 mai 2013 a plenului din Senatul României, actualul şef de facto al principalului serviciu secret din Romȃnia care coordonează toată activitatea informativ-operativă a serviciului, generalul Florian Coldea, în calitate de prim adjunct al directorului SRI, care actualmente este maleficul Eduard Hellvig, acesta a fost propulsat în această funcţie, potrivit unor rudenii apropiate ale lui Coldea, pe filieră politică PDL, respectiv cu concursul primarului municipiului Arad, Gheorghe Falcă, şi a socrului acestuia Gheorghe Seculici. Primarul Gheorghe Falcă era, în perioada respectivă, secretar executiv naţional al PDL şi se afla în relaţii apropiate cu fostul preşedinte Traian Băsescu, care i-a fost naş de căsătorie, precum și naş de botez al unicului său copil.

Florian Coldea este originar din comuna Tȃrnova judeţul Arad. A absolvit un liceu industrial din municipiul Arad şi a studiat un an si jumătate la Institutul Politehnic din Timişoara, unde studia şi Gheorghe Falcă. A renunţat la Institutul Politehnic după ce a căzut la mai multe examene şi apoi a urmat Facultatea de Psihosociologie din cadrul Academiei Naţionale de Informaţii, pe care a absolvit-o în anul 1996, dar nu a obţinut note de trecere la examenul de licenţa, pe care l-a trecut doar anul următor, rămȃnȃnd aşadar repetent.

Din caracterizările făcute de foştii săi colegi de Academie reiese că era o persoană arogantă, introvertită, interesată mai mult de imaginea şi poziţia sa, fără prea multe relaţii de prietenie, tipul clasic al carieristului. Devotamentul temporar față de președintele Băsescu și lipsa de scrupule în acțiunile sale, i-au conturat un portret de funcționar slugarnic, de tipul securistului habotnic din perioada bolșevică, capabil de orice abuz pentru a executa ordinele stăpânului care l-a promovat în funcție și grad, fiindu-i devotat orbește acestuia.

Deși îi place să facă pe misteriosul și este plin de morgă, Coldea este în realitate un individ lipsit de orizont intelectual (vezi eșecurile la examenele din facultate și din academie)  și de capacitate de comunicare, precum și de discernământ și de spirit critic, fiind considerat capabil de orice de către ofițeri din SRI care l-au cunoscut mai bine : «Este capabil să îngroape orice și pe oricine».

După numirea sa în funcţia de prim-adjunct al directorului SRI, generalul Florian Coldea şi-a numit în funcţii importante de şefi şi de locţiitori de unitaţi oameni de încredere şi buni executanţi care l-au susțìnut orbește și au promovat legea tăcerii introdusă de el pentru a putea manipula în voie pe toți lucrătorii din cadrul SRI.

La adresa generalului Coldea au fost lansate o sumedenie de acuzaţii de abuz şi de corupţie în spaţiul politic şi mediatic, acuzații legate de operaţiuni de poliţie politică, împărțind cetățenii României în buni și răi, Categoria răilor are și a avut parte de investigare și fișare minuțioasă, scormonindu-li-se trecutul și prezentul, unii fiind trecuți pe liste speciale de potențiali atentatori, iar alții primind eticheta VIP, adică agenți de legătură cu puteri străine.

Din nefericire și eu am fost inclus pe lista lui neagră pentru faptul că am avut curajul să-i critic dur activitatea lui infracțională și mafiotică, fapt pentru care mi-a fabricat în laboratoarele ascunse ale SRI un video pornografic plin de mizerii și comentarii de care este capabil numai un om de talia acestui individ fără scrupule.

Niciodată acest om nu a răspuns acuzațiilor ce i se aduc, niciodată nu a apărut într-un cadru organizat la radio sau televiziune pentru a explica oamenilor poziția și adevăratul rol pe care-l îndeplinește în ierarhia postului ocupat, niciodată nu și-a deschis un cont pe Facebook sau pe altă rețea de socializare pentru a participa la dezbaterile generale  ce au loc în acest cadru și pentru a răspunde direct celor care doresc mai multe informații despre el sau despre activitatea lui profesională.

Ce se va alege cu acest om, numai Dumnezeu știe. Cert este însă faptul că istoria îl va cataloga și țintui acolo unde îi este locul, adică în infernul celor care au distrus o țară în numele așa zisei democrații care ocupă acum sfera politică a României scăpată de sub control.


Version française

Le moto d'un psychopathe : « Le grand rêve de bonnes gens sont les mauvaises personnes ! »

J’ai cherché sur Internet un titre et en particulier sur le plus discuté et le plus détesté secouriste que la Roumanie dispose actuellement et dont son existence a créé des conflits à tous les niveaux politique, juridique, éducatif, militaire, sécurité nationale, institutionnelle et surtout personnelle : le général  avec trois étoiles, Florian Coldea, élevé à ce rang par l'ancien président Traian Basescu, qui l’a soutenu pour devenir un proche, mais, quand il a cru que tout va bien, Coldea l’a trahi sans aucun remords, comme il a trahi tous ceux qui voulaient faire de lui un ami ou un collaborateur.

J’ai lu des dizaines de commentaires et des prises de positions par beaucoup de gens qui le connaissaient personnellement et par ceux qui ont souffert à cause de lui. La conclusion générale de tous, était la même : Cet homme est une psychotique soufrant de démence, sans contrôle personnel dont le diagnostic a été confirmé et approfondi par le célèbre médecin Razvan Constantinescu qui l’a diagnostiqué comme souffrant d'une maladie extrêmement grave et un syndrome rare appelés « Chorée de Huntington », une maladie qui cause de dégradation progressive héréditaire des cellules nerveuses dans le cerveau.

                                                                          

Non seulement les gens de l'extérieur de la vie de Coldea ont eu des mots de dégoût et de répulsion contre lui, mais aussi ses parents qui, apparemment, sont des gens simples et de bons sens, sont des gens qui ont répondu avec sincérité à une interview avec le journaliste Ovidiu Ohanesian, exprimant le mécontentement que leur fils unique a suivi «la pire école de la ville d’Arad » et après il est allé à apprendre et à travailler à Bucarest, où «il est entré dans le cracha des autres ».

Dans le contexte de ces informations et en particulier de celles qui le définissent comme personne, Florian Coldea, cet homme, avec tous les défauts du monde qui souffrent à partir de sa naissance, dans un climat propice au développement de la société d'aujourd'hui qui vise la destruction effectivement physique et morale des hommes, ce mauvais personnage a créé un système dans lequel les gens deviennent animaux paranoïaques et les animaux deviennent des clones de gens.

Malgré sa maléfice notoriété qui a été gagné au fil de temps, Coldea, devant le monde semble un homme charmant, ouvert et normal, étant en mesure d'exercer sur les autres une forme peu profonde de la séduction, la crédibilité et il semble être intelligent. Incidemment, c'est son principal atout pour séduire, sous le couvert de la santé, tous ceux qui entre en contact avec lui et ça, avec le but de les attirer pour les contrôler.

En réalité, il est une personne mal à l'aise, retirée et bizarre. Il panique quand il est attaqué et parmi beaucoup d'autres choses, il lui manque les manifestations tout à fait névrotiques. Non seulement qu’il est l'opposé des anti-héros des comédiens de Woody Allen, mais il reste calme et cool, même dans des situations où la réponse normale serait de déclencher un état de stress ou de panique.

Bien plonge parfois dans des manifestations histrioniques d'émotion, il le fait que dans le but de gagner de la sympathie. Sinon, il reste imperturbable dans des situations de crise, y compris dans un éventuel conflit ou d’une rupture avec une personne importante, bien que, pour lui, il n’existe pas un homme qui serait vraiment important.

Il est le genre d’individu qui fixe ses objectifs à court terme. Il dit quoi que ce soit dans sa tête pour obtenir ce qu'il veut dans un certain moment. Son esprit fonctionne comme un GPS qui définit toujours de nouvelles destinations. Quelle que soit la direction, il change immédiatement quand il lui semble que quelque chose ou quelqu'un représente, dans un certain moment, une opportunité, un chemin plus intéressant à suivre. Et cela se produit non seulement parce qu'il est superficiel en termes émotionnels, mais aussi parce qu'il est jaloux et avide de pouvoir.

Il veut tout ce que d'autres ont et il désire des relations fructueuses à tout prix, sans donner de l'amour, l'honnêteté et la loyauté. Pour renforcer son sentiment de supériorité, après une période appelée de la tentation et de la séduction, il met bas ses partenaires (et tous les autres) et il cultive leurs faiblesses et pour pouvoir mettre fin à cette chose-là, sans trop travailler, il les séduire, les intimide et les manipule tous ceux autour de lui, des collègues, des amis et même les femmes qui existaient ou existent dans sa vie, même quand il a agi avec sa fidèle amie Laura Kovesi.

Pour devenir riche, il ne recule pas en arrière à commettre des fraudes, des vols directement ou par l'intermédiaire et au-delà.

De ce côté, Coldea a accumulé dans un temps relativement court une immense fortune qui équivaut à plus de 100 millions d'euros et ça par la manipulation des affaires enracinée dans des actions comme le sauvetage des journalistes en Irak à partir de laquelle il a obtenu des millions d’euros ou, comme le dépositaire de tous les secrets d’État et surtout les secrets confidentiels des hauts représentants de la classe politique, des fonctionnaires de l'État et en général à tous ceux qui volent en Roumanie, il les menace avec la révélation de leurs secrets cachés juste en dessous de la courtepointe de leur alcôve et en conséquence il les force à payer des pot de vin pour leurs protections

Bien qu’il ait passé à travers la critique des médias et de celle de scandale de Roumanie, de toutes les stations de télévision, des tous les commentaires sur les réseaux sociaux ou sur les blogs personnels, Florian est tombé toujours debout. Même l'ancien président Basescu a essayé de le mettre à pied, mais sans succès parce qu’il a donné à comprendre que Florian Coldea bénéficie d'un soutien externe, étant sous la protection des certaines personnes influentes qui lui offre une immunité personnelle en échange des secrets d'État.

Selon les déclarations faites par le sénateur Valer Marian du 23 mai 2013 dans le plénum du Sénat roumain, l'actuel chef du principal service de renseignements secrets de la Roumanie qui coordonne toutes les activités d'information-opérative de ce service, le général Florian Coldea, en tant que premier directeur adjoint de SRI, il a été nommé à cette position, selon certains proches parents de Coldea, par la filière politique de PDL, respectivement le maire de la ville d’Arad, Gheorghe Falca, et par son beau-père George Seculici. Le maire George Falca était pendant cette période, le secrétaire exécutif national du PDL et il était étroitement associé à l'ancien président Traian Basescu.

Florian Coldea est originaire du village Tarnova (Arad) et il a obtenu son diplôme d'études secondaires à Arad dans un lycée industriel et après il a étudié pendant un an et demi à l'Institut Polytechnique de Timisoara où a étudié aussi George Falca. Après il a renoncé à l'Institut Polytechnique après une chute de plusieurs examens et il a passé à la Faculté de Psychosociologie de l'Académie Nationale de Renseignement, dont il a été diplômé en 1996, mais il n'a pas obtenu la note de passage aux examens de licence, qu'il l’a passé après l'année prochaine, donc en restant répéteur.

Parmi les caractérisations faites par ses anciens collègues de l’Académie, ceux-ci ont montré qu’il était une personne arrogante, introverti, plus intéressé par son image et par sa position, sans avoir trop d'amitiés, c’était le genre de carriériste classique. La dévotion temporaire vers le président Basescu et le manque de scrupules dans ses actions, ils lui ont donné un portrait de fonctionnaire obséquieuse, de type bolchevik, capable de tout abus pour être en mesure d'exécuter les ordres de son maître qui l’a promu.

Bien qu'il aime être mystérieux et rempli d'orgueil, Coldea est en réalité un individu manquant l'horizon intellectuel (voir les échecs des examens à l'université et académie) et de compétences de communication ainsi que de discernement et esprit critique, étant considéré capable, de tous les officiers de SRI qui le connaissaient mieux, d'enterrer tout et tout le monde.

À adresse du général Coldea ont été lancées beaucoup d'allégations d'abus et de la corruption dans le domaine politique et de médias, des accusations liées à des opérations policières, en divisant les citoyens roumains en bons et mauvais. La catégorie des gens mauvais a eu part des enquêtes privées et de filage caché approfondie par Coldea.

Malheureusement, moi aussi je fais partie de sa liste noire parce que j'ai osé critiquer son activité infractionnelle, criminelle de sa mafia, fait pour lequel il a fabriqué dans les laboratoires cachés de SRI une vidéo pornographique pleine d'ordures et de mauvais commentaires contre moi.

Jamais cet homme n'a pas répondu aux accusations qui sont portées contre lui, il n'a jamais paru dans une station de radio ou de télévision pour expliquer aux gens sa position et le vrai rôle qu'il joue dans la hiérarchie de son emploi qu'ils occupent, il n'a jamais ouvert un compte sur Facebook ou un autre réseau social pour participer à des débats généraux qui ont lieu dans ce cadre et pour répondre directement à ceux qui veulent plus d'informations sur lui ou sur son activité professionnelle.

Que deviendra cet homme, Dieu seul sait. Il est certain que l'histoire va le cataloguer là où il a sa place c’est-à-dire dans l'enfer de ceux qui ont détruit un pays au nom de la soi-disant démocratie qui occupent maintenant en Roumanie une lieu importante.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire